Vår historia

Jag, Peter Wilhelmsson, grundade ”Peters Hemkokta Karameller” 1989. De första åren köpte jag karamellerna av mina föräldrar (Hugo & Majlis) som tillverkat och sålt marknadsgodis sedan 1967. 1992 fick jag och min fru Agneta erbjudandet att köpa en egen karamellfabrik. Det var ”Gärestads hemkokta karameller” som höll till strax utanför Ronneby. Vi slog till direkt!

 

 Vi övertog företaget med deras recept (från början av 1900-talet), deras maskiner och en del av deras marknadsplatser. (Fortfarande tillverkar vi nästan allt godis på samma sätt och med samma recept som de gjordes med för snart ett sekel sen).


Vi flyttade verksamheten från Ronneby till Sunnerbogatan i Strömsnäsbruk, där vi hyrde en lokal i ett par år. 1994 flyttade vi hem det till nyrenoverade lokaler vid vårt bostadshus i Södra Århult strax söder om Markaryd. De första åren skötte jag tillverkning och försäljning till största delen själv eftersom Agneta var hemma med våra två pojkar Daniel och Fredric.

2000- 2014 skötte jag tillverkningen av konfektyrerna  och den mesta av försäljningen själv men med hjälp av Agneta på helger och lov, eftersom hon jobbade som Teckenspråkslärare och skolassistent på Markaryds skola. 

 

2015 tog hon steget ut från skolan för att satsa helhjärtat på familjeföretaget. 

Vi utökade då med nya idéer som tex försäljning av jullådor till företag och privatpersoner. 

 

2016 tog Daniel examen och har därefter varit involverad i företaget. 

Sommaren 2018 jobbade även Millie och Evelina för oss.

 

I januari 2019 flyttade Daniel och Millie till Barcelona och även Evelina började jobba utomlands. Vi önskar dem all lycka med sina nya utmaningar. 

Fr.o.m.2019 kommer jag och Agneta att köra själva. 

Hoppas vi ses!!!